Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

MILK & ΣΟΝ ΠΕΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑ OSCAR ???


Πριν από λίγες εβδομάδες, θέμα δημιουργήθηκε στον αμερικανικό Τύπο όταν ο Σον Πεν απαγόρευσε την επίσκεψη οποιουδήποτε δημοσιογράφου στα πλατό της ταινίας «Μilk» στο Σαν Φρανσίσκο.

Κρίνοντας από το περιεχόμενο του φιλμ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται για βέτο αδικαιολόγητο, για απλό βίτσιο κακομαθημένου σταρ. Βλέπετε, το «Μilk», που σκηνοθετεί ο γνωστός ομοφυλόφιλος κινηματογραφιστής Γκας Βαν Σαντ, αφορά τα έργα και τις ημέρες του Χάρβεϊ Μιλκ, του πρώτου ανοιχτά ομοφυλόφιλου ακτιβιστή στην αμερικανική ιστορία που πολιτεύτηκε, κατάφερε να εκλεγεί στη δημαρχία του Σαν Φρανσίσκο και να κινητοποιήσει τα πλήθη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για να βρεθεί 11 μήνες μετά την έναρξη της θητείας του άγρια δολοφονημένος.
Πόσο όμως, έτοιμο είναι το Χόλιγουντ να δεχθεί έναν από τους πιο έγκριτους ηθοποιούς του, γνωστό μάλιστα για τη μάτσο οθονική του φυσιογνωμία, στον ρόλο ενός γκέι ακτιβιστή;
Για να πάμε και σε ένα άλλο ζήτημα, γενικότερο. Θα μπορούσε ένας ηθοποιός της κλάσεως και της δημοτικότητας του Πεν να αναλάβει ελαφρά τη καρδία έναν τέτοιον πρωταγωνιστικό ρόλο πριν από 20 χρόνια; Την απάντηση στο πρώτο ερώτημα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε πιο κάτω, στις διαπιστώσεις. Στο δεύτερο, δεν θέλει και πολλή σκέψη. Απλούστατα, όχι.

ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ... ΜΠΑΝΙΕΡΑ! Στην ταινία «milk» του Γκας Βαν Σαντ, τον διαβόητο δήμαρχο του Σαν Φρανσίκσο Χάρβεϊ Μιλκ υποδύεται ο Σον Πεν, στο πλαίσιο ενός σεναρίου που, απ' ό,τι ακούγεται, πριμοδοτεί τον καίριο ρόλο του μακαρίτη πολιτικού στην Αμερική των μεταλλασσόμενων ηθών, όμως δεν αποφεύγει λεπτομέρειες από τον προσωπικό του βίο, και ιδίως τη σχέση του με τον νεότερο φίλο του (τον ενσαρκώνει ο Τζέιμς Φράνκο), η οποία μάλιστα εικονογραφείται μέσα από ερωτικές σκηνές, όπως εκείνη μέσα σε μια... μπανιέρα!
Δοθέντων αυτών, ήταν λογικό ο 47χρονος Πεν να θέλει να κρατήσει τα γυρίσματα σε μυστικότητα για να αποφύγει να δώσει λαβή στον όποιον επίδοξο σκανδαλολόγο να γράψει το δικό του... σενάριο στα ταμπλόιντ, εθνικά ή περιφερειακά.
Περιττό να πούμε πως τη λαβή θα την έδινε ο Πεν ούτως ή άλλως. Οι κουτσομπολίστες καριέρας θα βγάλουν «ζουμί» ακόμη κι απ' αυτή την άρνηση, για να γράψουν ό,τι τους κατέβει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα